Home > Articles > 20 Antonyms Questions for Bank and Government Exams

20 Antonyms Questions for Bank and Government Exams

20 Antonyms Questions

In this blog, we are going to provide you with 20 Antonyms questions for All the Bank and Government Exams. Antonyms Questions are a common part of the English section of major bank and Government Exams like SBI, RBI, SSC, and others. These Antonyms Questions for Practice would also help you increase your vocabulary, which is important for solving other questions asked in English section like Reading Comprehension, etc. So, let us begin with the 20 Antonyms questions for Bank and Government Exams.

20 Important Antonyms Questions

Q1) What is the Opposite of “Stern”?

Options –

(a) Austere

(b) Strict

(c) Powerful

(d) Lenient

Answer: Option D – Lenient

 

Q2) Opposite of “Frugal” is

Options –

(a) Extravagant

(b) Miserly

(c) Mediocre

(d) Shy

Answer: Option A – Extravagant

 

Q3) Antonym of “Concede”

Options –

(a) Capture

(b) Control

(c) Reject

(d) Respond

Answer: Option C – Reject

Want to Solve more Antonyms Questions, take a Mock test now

Q4) Select the Antonym of “Uncouth” from the following options

Options –

(a) Unusual

(b) Elegant

(c) Furious

(d) Extrovert

Answer: Option B – Elegant

 

Q5) What is the Opposite of “Profuse”?

Options –

(a) Opportune

(b) Scarce

(c) Familiar

(d) Lavish

Answer: Option B – Scarce

 

Q6) Antonym of “Lure”

Options –

(a) Attract

(b) Console

(c) Repel

(d) Irritate

Answer: Option C – Repel

 

Q7) Antonym of “Novice” is

Options –

(a) Vigilant

(b) Veteran

(c) Beginner

(d) Shady

Answer: Option B – Veteran

 

Q8) What is the opposite word for “Ravage”?

Options –

(a) Increase

(b) Ruin

(c) Destroy

(d) Reconstruct

Answer: Option D – Reconstruct

 Try and solve more Antonyms Questions here

Q9) From the following options, select the correct opposite word for “Harass”?

Options –

(a) Comfort

(b) Molest

(c) Prevent

(d) Irritate

Answer: Option A – Comfort

 

Q10) Opposite word for “Eradicate”

Options –

(a) Approve

(b) Destroy

(c) Inspire

(d) Secure

Answer: Option D – Secure

 

Q11) Antonym of “Accord” is?

Options –

(a) Agreement

(b) Compel

(c) Pardon

(d) Disagreement

Answer: Option D – Disagreement

 

Q12) What is correct Antonym of the word “Flaunt”?

Options –

(a) Flirt

(b) Approve

(c) Hide

(d) Display

Answer: Option C – Hide

 

Q13) Antonym of “Gorge” is

Options –

(a) Rest

(b) Starve

(c) Relieve

(d) Dance

Answer: Option B – Starve

 

Q14) Which of the following options is the correct Antonym for “Disdain”?

Options –

(a) Detest

(b) Praise

(c) Destroy

(d) Suspend

Answer: Option B – Praise

 Check out more Antonyms Questions, take a Mock test now

Q15) what is the Opposite of word – “Jaded”?

Options –

(a) Fresh

(b) Dead

(c) Exhausted

(d) Composed

Answer: Option A – Fresh

 

Q16) What is the antonym of “Malice”?

Options –

(a) Cruel

(b) Illegal

(c) Abnormal

(d) Goodwill

Answer: Option D – Goodwill

 

Q17) Choose the correct Antonym for the word “Vanity” from the following options?

 Options –

(a) Weakness

(b) Elevation

(c) Humility

(d) Arrogance

Answer: Option C – Humility

 

Q18) Which of the following options is the correct Antonym for “Dogmatic”?

Options –

(a) Free Spirited

(b) Open-Minded

(c) Idiotic

(d) Pretentious

Answer: Option B – Open-Minded

 Give a Mock Test now for more Antonyms Questions

Q19) From the following options, select the correct opposite word for “Potent”?

Options –

(a) Diluted

(b) Polished

(c) Strong

(d) Dangerous

Answer: Option A – Diluted

 

Q20) Antonym of “Rustic” is –

Options –

(a) Assertive

(b) Prosperous

(c) Cultured

(d) Immature

Answer: Option C – Cultured

That bring us to the end of Antonyms Questions in this blog. We hope you remember all the Antonyms questions and answers to have an edge in your Bank and Government Exams preparation.

All the Best.

If any have any further queries or suggestions regarding Bank and Government Exams you can connect with us on FBTwitterInstagram and YouTube as well.

Related Blogs –

Bank and Government Exams – 100 Antonyms you must know

Bank and Government Exams – 100 Synonyms you must know

20 practice questions on Synonyms

Interact with your peers in our discussion forum.

Antonyms Questions


You may also like
ibps rrb officer scale 1 salary
IBPS RRB Officer Scale 1 Salary and Allowances | IBPS RRB PO 2019
Banks, Headquarters Taglines, and Head Persons
List of Banks: Headquarters, Taglines & Head Persons [Free eBook]
public sector banks
List of Public Sector Banks in India 2019
English Vocabulary Quiz 23Nov
Free English Vocabulary Quiz – One Word Substitution – Try Now