50 Important Mixtures and Alligation Questions | Download Free Ebook Here

If you are preparing for different government exams then there are multiple topics under the different sections that are needed to be covered. Mixtures and Alligation is one of such. This topic is very important as many questions are asked from this topic. To help you with the questions we have brought you a free ebook on Mixtures and Alligation Questions & Answers. 

up police si free test

Let us start with the blog and start solving “Important Mixtures and Alligation Questions”. You can download the PDF for free and can attempt the questions according to your ease.

If you are preparing for the upcoming government exam. Then you can test your preparation by attempting a free mock test here.

50 Important Mixtures and Alligation Questions

You can download Important Mixtures and Alligation Questions and Answers PDF for free by clicking on the link given below:

download

To Download More Free Ebooks Click Here & Register Yourself

Step 1: Click on the above-given download link. You will be taken to Oliveboard’s FREE Ebooks Page.

UPSC EPFO EO Practice Questions

Step 2: Register/Login on to the Free E-Books Page of Oliveboard (It is 100% free, You just enter your valid email id and a password to be able to download the 50 Important Mixture & Alligation Questions).

Step 3: After Logging in, you will see the list of Free Ebooks.

Step 4: Click on the Solved Papers section under All ebooks sections.

Step 5: You will be able to download the 50 Important Mixture & Alligation Questions.

Let’s have a look at the sample for the Important Mixtures and Alligation Question

downloads

Q1) A Sum of Rs.118 was shared among 50 boys and girls, each girl receives Rs.2.60, and boy receive Rs.1.80. Find the number of girls.
a. 15
b. 25
c. 30
d. 35

Correct Answer: “d”

Q2) Some amount out of Rs. 10000 was lent at 6 % p.a. and the remaining at 4% p.a. If the total simple interest from both the fractions in 5 years was Rs. 1500, then the ratio of the 2 different amount is
a. 1:3
b. 3:1
c. 1:4
d. 3:2
Correct Answer: “a”

Q3) One alloy contains silver and copper in the ratio 5:1 and the other contains in the ratio 7:2 respectively. What weights of the 2 must be melted together, so as to make a 5 lbs mass with 80% silver?
a. 5:3
b. 3:2
c. 2:3
d. 2:5

Correct Answer: “b”

Q4) Three vessels whose capacities are in the ratio of 6:3:2 are completely filled with milk and water. The ratio of milk and water in the mixture 2:3, 4:2 and 5:2. Taking ¼ of first, 1/2 of second and ½ of third, new mixture kept in a new vessel. What is the percentage of water in the new mixture?
a. 42%
b. 42(2/14) %
c. 43%
d. 40%

Correct Answer: “b”

Q5) How many Kg of sugar costing Rs. 10kg must be mixed with 36Kg of sugar costing Rs.9 per Kg, so that there may be a gain of 11% by selling the mixture of Rs.10.30 per Kg?
a. 10
b. 11
c. 12
d. 14

Correct Answer: “d”

Q6) A vessel contains 63 litres of a mixture of milk and water. The ratio of milk to water is 3:4. If 14 litres of mixture is taken out from that vessel and then 6 litres of water added to it, what will be the percentage of milk in the final mixture?

a. 40%
b. 39%
c. 38%
d. 37%

Correct Answer: “c”

Q7) Tea worth Rs. 126 per kg and Rs. 135 per kg are mixed with a third variety in ratio 1 : 1 : 2. If the mixture is worth Rs. 153 per kg, the price of the third variety per kg will be:

a. Rs. 169.50
b. Rs. 170
c. Rs. 175.50
d. Rs. 180

Correct Answer: “C”

Q8) A can contain a mixture of two liquids A and B is the ratio 7 : 5. When 9 litres of the mixture is drawn off and the can is filled with B, the ratio of A and B becomes 7 : 9. How many litres of liquid A was contained by the can initially?
a. 10
b. 20
c. 21
d. 25

Correct Answer: “c”

download

2. Free Lockdown Live Tests For Upcoming Banking Exams

Here is what you will get with Live Tests.

1. Compete with Friends – Invite Friends to take Daily Live Tests with you.

2. Get All India Standing.

3. Analyze your weakness.

4. Improve your score by +10.

5. Understand All Clerk and PO Level Exams.

Want to increase your score by +10? Attempt daily free lockdown live tests HERE

Also Read:

Oliveboard Bolt series E-books: 

Free Static GK E-book – More Study Materials :

 


Leave a comment