Home > Articles > NIACL Assistant Exam – 20 practice questions on Synonyms

NIACL Assistant Exam – 20 practice questions on Synonyms

practice questions synonyms

In this blog, we are going to provide you with 20 most important practice questions on Synonyms topic. Questions Related to Synonyms are asked in the English section of NIACL Assistant Exam. These Practice questions would also help you increase your vocabulary, which is important for solving other questions asked in English section like Reading Comprehension, etc. So, let us begin with the 20 Practice questions on Synonyms for NIACL Assistant Exam.

Synonyms – Practice Questions

Q1) What is the Synonym of the Word – Recalcitrant?

Options:

a) Obedient

b) Disobedient

c) Recall

d) Suppress

Correct Answer: Option B – Disobedient.

 

Q2) Which of the following is the alternative word for “Carton”?

Options:

a) Animated Character

b) Shoes

c) Hotel

d) Container

Correct Answer: Option D – Container.

 

Q3) “Embezzle” – Identify a synonym for this word from the below-given options

Options:

a) Steal

b) Gather

c) Save

d) Undervalue

Correct Answer: Option A – Steal.

 Take a Free Mock test now for more Practice Questions

Q4) Which of the following synonym pair is correct?

Options:

a) Private – Public

b) Renowned – Popular

c) Distort – Similar

d) None of the above

Correct Answer: Option B – Renowned – Popular.

 

Q5) What is the Synonym of “Crescendo”?

Options:

a) Barrier

b) Escalation

c) Tornado

d) Wonderful

Correct Answer: Option B – Escalation.

 

Q6) Synonym of “Opportune”

Options:

a) Opportunity

b) Delayed

c) Grab

d) Timely

Correct Answer: Option D – Timely.

 If you want to solve more Practice Questions, Take a Free Mock test now

Q7) What is an alternate word for “Irksome”?

Options:

a) Jubilant

b) Underrated

c) Irritating

d) None of the above

Correct Answer: Option C – Irritating.


Q8) What is an alternate word for “Usurp”?

Options:

  1. a) Grant
  2. b) Take-Over
  3. c) Use
  4. d) Understand

Correct Answer: Option B – Take-Over.

 

Q9) Which of the following synonym pairs is not correct?

Options:

a) Obsolete – Antiquated

b) Rational – Logical

c) Maestro – Fraud

d) Perennial – Permanent

Correct Answer: Option C – Maestro – Fraud.

 

Q10) which of the following is not an alternate word for “Privy”?

Options:

a) Secretive

b) Confidential

c) Restricted

d) disclosed

Correct Answer: Option D – Disclosed.

 Solve more Practice Questions

Q11) Synonym of “Meagre”

Options:

a) Middle

b) Meat

c) Silly

d) Small

Correct Answer: Option D – Small.

 

Q12) Alternate word for “Synopsis”

Options:

a) Summary

b) Synergy

c) Syndicate

d) Sanctuary

Correct Answer: Option A – Summary.

 

Q13) Synonym of “Verbatim”

Options:

a) Savage

b) Precisely

c) Repulsive

d) Abuse

Correct Answer: Option B – Precisely.

 Try more Practice Questions now

Q14) Chose the correct synonym of the word “Rigour” from the following options.

Options:

a) Rampant

b) Rigidity

c) Random

d) Rise

Correct Answer: Option B – Rigidity.

 

Q15) Which of the following is not a synonym of “Histrionic”?

Options:

a) Historical

b) Dramatic

c) Theatrical

d) None of the above

Correct Answer: Option A – Historical.

 

Q16) Synonym of “Nab” is

Options:

a) Nap

b) Run

c) Catch

d) Slip

Correct Answer: Option C – Catch.

 Solve Practice Questions for NIACL Assistant Exam now

Q17) What is the synonym of “Conscience”?

Options:

a) Scientific

b) Non-Scientific

c) Morals

d) Attitude

Correct Answer: Option C – Morals.

 

Q18) Which of the following is not a synonym of “Legacy”?

Options:

a) Tradition

b) Inheritance

c) Heritage

d) Legendary

Correct Answer: Option D – Legendary.

 

Q19) Synonym of “Curtail” –

Options:

a) Curtains

b) Reduce

c) Recycle

d) Repercussions

Correct Answer: Option B – Reduce.

 Register now for the best Mock tests for NIACL Assistant Exam

Q20) Which of the following pair of words are correct synonyms of each other?

Options:

a) Proximity – Nearness

b) Undermine – accept

c) Constructive – Conversion

d) Shadow – Indignation

Correct Answer: Option B – Undermine – accept.

 

That is all from us in this blog. We hope, you found the practice questions interesting and useful for your NIACL Assistant Exam preparation.

NIACL Assistant Exam Related blogs – 

NIACL Assistant Recruitment 2018 – Notification Click Here
NIACL Assistant Exam Syllabus Click Here
NIACL Assistant Toppers’ Preparation Strategy Click Here
NIACL Assistant Exam Pattern – 2018 Recruitment Exam Click Here
NIACL Assistant Cutoff Scores – 2017 Click Here
NIACL Assistant Books and resources Click Here
NIACL Assistant Salary Click Here
NIACL Assistant Mock Test Click Here

If any have any further queries or suggestions regarding NIACL Assistant Exam – 2018 you can connect with us on FBTwitterInstagram and YouTube as well.

All the best for NIACL Assistant Exam 2018

Interact with your fellow aspirants about NIACL Assistant Exam and NIACL Study Material in our discussion forum

Practice Questions


You may also like
Clear NIACL Assistant Main Exam in 20 Days
Last Minute Tips for NIACL Assistant Exam
Last Minute Tips for NIACL Assistant 2018 : Prelims Exam
NIACL Assistant Admit Card 2018
NIACL Assistant Admit Card 2018 Released | Download Call letters for NIACL Assistant 2018 Exam
NIACL Assistant Study notes 2
NIACL Assistant Study notes – Terms in Insurance Sector – Part 2