SBI PO Practice Questions [Topic-wise] – Daily Free Online Mock Test

Amidst this COVID-19 outbreak, many things have come to a halt due to the lockdown. But there is one thing that should not suffer due to this lockdown is your preparations for the upcoming exams. Although, the exams are postponed for now but they will eventually happen after a certain period. To help you with your exam preparation we are starting this series that will help you get ready for SBI PO 2020. Here we will be sharing SBI PO Practice Questions on a regular basis to aid your preparations.

Register Now & Get Daily Updates On Upcoming Exams & Courses

Practice the given questions to fine-tune yourself and eventually crack the exam.

Bank Exam Online course

1. Week 1 – SBI PO Practice Questions Set 1

1.1 Practice Questions on Syllogism

Q1. Statements:

  • Only a few hills are plateaus.
  • All plateaus are mountains.
  • Only a few mountains are rivers.

Conclusions:

1. All plateaus are rivers.
2. All rivers are mountains.
3. No hills are rivers.
4. No hills are mountains.
5. Some plateaus are not rivers.

Answer: Conclusion 4

Q2. Statements:

  • All the beds are wooden.
  • Some wooden are tables.
  • Only a few tables are iron.

Conclusions

1. Some beds are iron is not a possibility.

2. No tables are bed.

Answer: Neither follows

Want To Practice More Qs? Click Here & Register To Practice

Q3. Statements:

a. All knives are daggers.

b. Only a few knives are swords.

Conclusions:
1. All swords are daggers.
2. All daggers are swords.
3. All swords are knives.
4. Some swords are not daggers.
5. Some daggers are not knives.

Answer: Conclusion 2 follows

Q4. Statements:

a. Only a few rails are tails.

b. Some tails are tools.

Conclusions:
1. Some rails are tools.
2. No tools are rails.
3. Some tails are not tools.
4. All tools are tails.
5. No rails are tails.

Answer: Conclusion 5 follows

Q5. Statements

a. No fresh are stale.

b. Some greens are stale.

c. Only a few fresh are grapes.

Conclusions

1. All grapes can be stale.

2. Some greens can be fresh.

Register Now & Take A Free Mock Test To Assess Your Preparations

Answer: Only Conclusion 2 follows

Q6. Statements:

a. A few bats are nets.

b. Only a few jets are nets.

Conclusions:

I. All nets being jets is a possibility

II. Some bats are not nets

III. Some jets are bats

1. Only conclusion I follows
2. Both I and II follow
3. All I, II and III follows
4. Only II follows
5. None follows

Answer: option 1

Q7. Statements:

a. Only a few umbers are browns.

b. No brown is a black.

c. All blacks are greys.

Conclusions:

I. No grey is brown.

II. All greys are browns.

III. Some umbers are greys.

1. Only II follows
2. Only I or II follows
3. Only III follows
4. None of I, II, III follows
5. Only I and III follows

Answer: option 4

Q8. Statements:

a. Only a few friends are enemies.

b. No enemy is a foe.

c. Some foes are friends.

Conclusions:

I. All enemies being friends is a possibility.

II. All foes being friends is a possibility.

1. Only II follows
2. Both I and II follows
3. Neither I nor II follows
4. Only I follows
5. Either I or II follows

Answer: option 2

Practice Qs For More Upcoming Exams For Free! Register Now

Q9. Statements:

a. Only a few jumps are bumps.

b. All pumps are bumps.

Conclusions:

I. All pumps being jumps is a possibility

II. No pumps are jumps is a possibility

1. Only conclusion I follows
2. Only conclusion II follows
3. Both I and II follows
4. Neither I nor II follows
5. Either I or II follows

Answer: option 3

Q10. Statements:

a. Only a few kites are slates.

b. Only a few bites are slates.

Conclusions:

1. Some kites are bites.
2. Some kites are not bites.
3. All bites being kites is not a possibility.
4. All slates are bites.
5. No kite is a bite is a possibility.

Answer: option 5

Q11. Statements:

a. Only a few papers are books.

b. All papers are transparent.

Conclusions:

I. Some books are transparent

II. Some transparent are not papers is a possibility

1. Only conclusion I follows
2. Only conclusion II follows
3. Both I and II follows
4. I nor II follows
5. Either I or II follows

Answer: option 3

Q12. Statements:

a. Some fresh are not fish

b. Only a few fish are whale

Conclusions:

I. Some fish are fresh

II. All whale being fresh is a possibility

1. Only conclusion I follows
2. Only conclusion II follows
3. Both I and II follows
4. Neither I nor II follows
5. Either I or II follows

Answer: option 2

Prepare For SBI PO With Oliveboard! Register Now

Q13. Statements:

a. Only a few Classrooms are School

b. No School is College

c. Only a few Constructions are College

d. All University is College

e. No Classroom is construction

Conclusions:

I. At least Some Schools are Construction

II. All College can be Classroom

Answer: Neither Follows

Q14. Statement:

a. Only few Books are Pens

b. Only Few Pencils are Pens

c. No Pencil is Marker

d. Some Marker is Orange

Conclusion:
I. Some Markers are Pens is a Possibility
II. Some Book can never be Marker

1. If only conclusion I follows
2. If only conclusion II follows
3. If either conclusion I or II follows
4. If neither conclusion I nor II follows
5. If both conclusion I and II follow

Answer: option 1

Q15. Statements:

a. Only a few Pink are Yellow

b. Only a few yellow are Red

c. Only a few Red are White

Conclusions:
I. All Red being Yellow is a possibility
II. Some Red Can never be Pink

1. If only conclusion I follows
2. If only conclusion II follows
3. If either conclusion I or II follows
4. If neither conclusion I nor II follows
5. If both conclusion I and II follow

Answer: option 1

2. Lockdown Free Live Test  – Daily Online Mock Test For Bank Exams

Lockdown Live tests is an initiative by Oliveboard to help you prepare for upcoming Bank Exams in an effective and flawless manner. This daily live test is completely free and is accessible on our app/web platform.

Although, the solutions to the test taken is accessible for the particular day only. The test goes live every morning at 6 AM and can be accessed till midnight.

So what are you waiting for? Take a test Now!

Bank Exam Online course

Here are a few highlights of the course:

3. Gharpe Coaching 2.0 – Free Online Coaching On Edge

If you are preparing for the Bank & other Government Exams, there is good news for you all.

Oliveboard has come up with free Online Course comprising of classes for Quants, Reasoning, English & GA named GharPe Coaching 2.0

Here are a few course highlights:

The course is starting from 15th April 2020

That brings us to the end of this article SBI PO Practice Questions. We hope the questions shared here will help you prepare for the exam better. We will keep updating the blog with more practice questions over time.


ALL THE BEST FOR YOUR EXAM PREPARATIONS!

Also, Check:


Leave a comment