Home > Articles > Top 100 Chemistry Questions for Railway RRB NTPC 2019 Exam – Part 5

Top 100 Chemistry Questions for Railway RRB NTPC 2019 Exam – Part 5

RRB NTPC Chemistry Questions 05

check put the last part of the Top 100 RRB NTPC Chemistry Questions here. Similar to previous parts, The RRB NTPC Chemistry Questions 05 will have 20 questions. Read, Solve and share your score in the comments below. All the best -:

RRB NTPC Chemistry Questions 05

Q81. Melting of ice can be prevented with the use of –
Ans -: Gelatin

Q82. A Bee Sting contains which Acid?
Ans -: Methanoic Acid

Q83. An Orange contains _________ Acid.
Ans -: Citric Acid

Q84. Etching of glass is done with the help of ________.
Ans -: Hydrofluoric acid (HF)

Q85. Which acid is used in soft drinks?
Ans -: Carbonic acid (H2CO3)

Q86. Silver Iodide is used as a ‘seed’ agent for making of –
Ans -: Artificial Rain

Q87. ______ is used as a catalyst for the synthesis of Sulphuric Acid by Contact Process.
Ans -: Platinum (Pt)

Q88. Vanaspati Ghee is synthesized with the help of which catalyst?
Ans -: Nickle (Ni)

Q89. Swelling of bread takes place because of –
Ans -: Carbon dioxide

Q90. Cigarette lighters contain ______ Gas.
Ans -: Butane

Want to solve more RRB NTPC PRACTICE QUESTIONS? Take a FREE MOCK TEST Now.

Q91. Which gas is used in fire extinguisher?
Ans -: Carbon dioxide

Q92. ______ is termed as ‘Metal of Future’.
Ans -: Titanium

Q93. Safety matches are prepared using –
Ans -: Red Phosphorous

Q94. A Photoelectric cell contains ________ metal.
Ans -: Selenium

Q95. Zinc Phosphide is used as?
Ans -: Rat Poison

Q96. Which is the hardest substance found in human body?
Ans -: Tooth Enamel

Q97. Ozone is an _______ of Oxygen.
Ans -: Allotrope

Q98. Which Metal is naturally Anti-Bacterial?
Ans -: Copper

Q99. Which was the first element to be produced after Big Bang?
Ans -: Hydrogen

Q100. If you pour a handful of salt into a glass of water, the water  level will _________.
Ans -: Go Down

Want to solve more RRB NTPC PRACTICE QUESTIONS? Take a FREE MOCK TEST Now.

That is all from us in this Top 100 RRB NTPC Chemistry Questions 05 Blog. Keep checking this space for all the latest Railway Exam updates.

Other Parts of the Series -:

100 RRB NTPC Chemistry Questions – Part 1

100 RRB NTPC Chemistry Questions – Part 2

100 RRB NTPC Chemistry Questions – Part 3

100 RRB NTPC Chemistry Questions – Part 4

You may like reading -:

Top 100 Physics Questions for RRB NTPC

Top 100 Biology Questions for RRB NTPC

Also Check Out -: