Important Awards and Honours 2021: Download Free PDF Here

Current affair is an important part of the General Awareness section in Banking and Government Exams. Therefore, we at Oliveboard regularly provide you with free current affairs e-books to aid you in your preparation. In this section questions related to Major Award Winners are frequently asked. Hence, it becomes very important for all the candidates to be aware of it. Find in this blog, free month-wise Important Awards, and Honours 2021 ebooks to stay updated with the same.

Awards and Honours 2021

Awards & Honours October 2021

Download the List of Winners for the month of October 2021 by clicking on the link below :

Awards & Honours September 2021

Download the List of Winners for the month of September 2021 by clicking on the link below :

Awards & Honours August 2021

Download the List of Winners for the month of August 2021 by clicking on the link below :

Awards & Honours July 2021

Download the List of Winners for the month of July 2021 by clicking on the link below :

Awards & Honours January to June 2021

Download the List of Winners for the month of January to June 2021 by clicking on the link below :

Download More Free Ebooks From Oliveboard

Free Ebooks Oliveboard

How To Download More eBook? – Follow Below Steps

Step 1: Click on the below-given download link. You will be taken to Oliveboard’s FREE Ebooks Page

Step 2: Register/Login on to the Free E-Books Page of Oliveboard (It is 100% free, You just enter your valid email id and a password to be able to download the Awards & Honours ebook month-wise).

Step 3: After Logging in, you will be able to see the eBook, or also you can search for the ebook. Remember it is completely free and easy to download

Sneak Peek Into The Ebook

  • USIBC to present Global Leadership Award to Industrialists Shiv Nadar and Mallika Srinivasan
  • US duo David Julius and Ardem Patapoutian win 2021 Nobel Prize in medicine
  • Professor Eric Hanushek and Dr. Rukmini Banerji awarded the 2021 Yidan Prize- the world’s highest education accolade
  • Syukuro Manabe, Klaus Hasselmann, Giorgio Parisi win 2021 Nobel Prize in Physics
  • 2021 Nobel Prize for Chemistry goes to Benjamin List and David W.C. MacMillan
  • Abdulrazak Gurnah wins the 2021 Nobel prize in literature
  • Philippines journalist Maria Ressa and Russian journalist Dmitry Muratov win 2021 Nobel Peace Prize
  • Malayalam writer Benyamin bags Vayalar Award 2021
  • Astronautical Society of India Confers Aryabhata Award to Secretary DDR&D and Chairman
  • DRDO, Dr G Satheesh Reddy
  • Telugu Filmmaker B Gopal Chosen for Satyajit Ray Award

Types of Questions Expected

  1. Which Hollywood director received the Satyajit Ray Lifetime Achievement award at IFFI?
[A] Christopher Nolan
[B] Martin Scorsese
[C] Quentin Tarantino
[D] David Fincher

Correct Answer : B [Martin Scorsese]

2. Which branch of the Indian Armed Forces won the gold medal in Exercise Cambrian Patrol 2021?

[A] Navy
[B] Air Force
[C] Coast Guard
[D] Army

Correct Answer : D [Army]

3. Nobel Prize 2021 in Economics was awarded to _________.

[A] David Card, Joshua Angrist and Guido Imbens
[B] David Julius and Ardem Patapoutian
[C] Syukuro Manabe, Klaus Hasselmann, Giorgio Parisi
[D]Benjamin List and David W.C. MacMillan

Correct Answer : A [David Card, Joshua Angrist and Guido Imbens]

4. Roshni Nadar Malhotra has been named as the Chairperson of which Indian company?

[A] Tata Consultancy Services
[B] HCL Technologies
[C] Infosys
[D] Wipro

Correct Answer: B [HCL Technologies]

5. John Lewis, who passed away recently, was associated with the civil rights movement of which country?

[A] the United States
[B] the United Kingdom
[C] France
[D] Germany

Correct Answer: A [United States]

6. Olivia de Havilland, who recently passed away, was associated with which profession?

[A] Politician
[B] Actor
[C] Sportsperson
[D] Businessperson

Correct Answer: B [Actor]

7. Which Union Ministry has received SKOCH Gold Award for its IT-enabled Scholarship Schemes?

[A] Ministry of HRD
[B] Ministry of Tribal Affairs
[C] Ministry of Women and Child Development
[D] Ministry of Social Justice and Empowerment

Correct Answer: B [Ministry of Tribal Affairs]

8. Ebrahim Alkazi, who passed away recently, was associated with which field?

[A] Politics
[B] Arts
[C] Sports
[D] Business

Correct Answer: B [Arts]

9. What is the name of the politician and Nobel Peace Prize laureate, who passed away recently?

[A] John Hume
[B] Hawa Abdi
[C] Pete Hamill
[D] Agathonas Iakovidis

Correct Answer: A [John Hume]

10. Shirley Ann Grau, who recently passed away, was associated with which field?

[A] Sports
[B] Literature
[C] Business
[D] Politics

Correct Answer: B [Literature]

11. Who is the new Chairman of the Union Public Service Commission (UPSC)?

[A] Bhim Sain Bassi
[B] Pradeep Kumar Joshi
[C] Sujata Mehta
[D] Manoj Soni

Correct Answer: B [Pradeep Kumar Joshi]

12. How many applications were named the Winners of ‘AatmaNirbhar Bharat App Innovation Challenge’?

[A] 6
[B] 12
[C] 24
[D] 36

Correct Answer: C [24]

DOWNLOAD THE OLIVEBOARD APP FOR ON-THE-GO EXAM PREPARATION

Oliveboard Mobile App
  • Video Lessons, Textual Lessons & Notes
  • Topic Tests covering all topics with detailed solutions
  • Sectional Tests for QA, DI, EL, LR
  • All India Mock Tests for performance analysis and all India percentile
  • General Knowledge (GK) Tests

Free videos, free mock tests and free GK tests to evaluate course content before signing up!

13. Who is the Chief Executive Officer of NPCI International Payments Limited (NPIL)?

[A] Ritesh Shukla
[B] Nandan Nilekani
[C] Urjit Patel
[D] Rina Penkar

Correct Answer: A [Ritesh Shukla]

14. What is the name of the renowned scholar of art history, architecture and Indian classical dance, who has recently passed away?

[A] Kapila Vatsyayan
[B] B. Babusivan
[C] P. R. Krishna Kumar
[D] Balli Durga Prasad Rao

Correct Answer: A [Kapila Vatsyayan]

15. Which state has topped in the Swachh Sundar Samudayik Shauchalaya (SSSS) campaign?

[A] Tamil Nadu
[B] Gujarat
[C] Maharashtra
[D] Uttar Pradesh

Correct Answer: B [Gujarat]

16. Paul R. Milgrom and Robert B. Wilson are the recipients of which award?

[A] Noble Prize for Physics
[B] Noble Prize for Economics
[C] Noble Prize for Peace
[D] Indira Gandhi Peace Prize

Correct Answer: B [Noble Prize for Economics]

17. Which PSU has won the National Awards for Excellence in PSU in the Investment in Start-Ups Category?

[A] NTPC
[B] TRIFED
[C] IOCL
[D] BSNL

Correct Answer: B [TRIFED]

18. Who was Baba Banda Singh Bahadur, whose name was seen in news recently?

[A] Medieval Poet
[B] Sikh Warrior
[C] Mughal Ruler
[D] Indian Traveler in Akbar’s regime

Correct Answer: B [Sikh Warrior]

19. TN Krishnan, who was seen in news recently, was related with which field?

[A] Politics
[B] Music
[C] Sports
[D] Literature

Correct Answer: B [Music]

20. Which state has won award from World Travel Mart London for exemplary activities during Covid-19?

[A] Odisha
[B] Kerala
[C] Tamil Nadu
[D] Gujarat

Correct Answer: B [Kerala]

21. Which Indian city has entered the Guinness World Records for the ‘largest display of oil lamps’?

[A] Varanasi
[B] Ayodhya
[C] Kanpur
[D] Meerut

Correct Answer: B [Ayodhya]

22. Soumitra Chatterjee, who recently passed away, is associated with which field?

[A] Sports
[B] Journalism
[C] Cinema
[D] Politics

Correct Answer: C [Cinema]

23. Tarun Gogoi, who recently passed away, was the former Chief Minister of which state?

[A] Sikkim
[B] Assam
[C] Nagaland
[D] West Bengal

Correct Answer: B [Assam]

To Download More Free Ebooks Click Here & Register Yourself

Awards & Honours 2020 (month-wise): Click Here

We hope you like the information provided in the above ebook on Important Awards and Honours 2021.

Keep visiting this page to get more E-books on Static GK, Banking awareness and Current Affairs for free.

Also, Check:


Leave a comment