80 COVID 19 MCQ [Economic Related, Amphan Cyclone] | Download Here

COVID 19 MCQ Questions are important for the upcoming banking and government exam. Every exam will have questions related to topics like COVID-19, Economic Relief Package, Amphan Cyclone. To help you with your preparations and keep you updated with the latest happenings around the world we have brought you a free ebook on COVID-19, Economic Package, Ampahan related MCQs.

This Ebook contains all the important MCQs on COVID-19, Economic Relief Package, Amphan Cyclone. You can download the 80 Important MCQs by clicking on the link given below.

Want To Attempt More Questions On COVID-19? Register Yourself Here & Attempt A Free Mock Test

1. COVID 19 MCQ Questions PDF | Download Here

download

To Download More Free Ebooks Click Here & Register Yourself

How To Download COVID 19 MCQ Questions PDF 

Step 1: Click on the above-given download link. You will be taken to Oliveboard’s FREE Ebooks Page.

UPSC EPFO EO Practice Questions

Step 2: Register/Login on to the Free E-Books Page of Oliveboard (It is 100% free, You just enter your valid email id and a password to be able to download the 80 Important MCQs on COVID-19, Economic Package and Amphan Related Current Affairs).

Step 3: After Logging in, you will see the list of Free Ebooks.

Step 4: Click on the Solved Papers section under All ebooks sections.

Step 5: You will be able to download the 80 Important MCQs on COVID-19, Economic Package and Amphan Related Current Affairs.

download

2. Here’s a Sneek Peek Into Ebook

Q1) How much amount does the Indian Government allocate as a relief package for the Country to become self-reliant?

(a) Rs 20 lakh crore.
(b) Rs 21 lakh crore.
(c) Rs 19 lakh crore.
(d) None of these.

Correct Answer: “a”

Q2) How much percentage of GDP is the declared amount for this relief package?

(a) 10%
(b) 11%
(c) 9 %
(d) 12%

Correct Answer: “a”

Q3) Which one of the following is not the part of the 5 Pillars of Self-Reliant India?

(a) Economy
(b) Infrastructure
(c) Demography
(d) Income

Correct Answer: “d”

Q4) What is the main focus of Atmanirbhar Bharat Abhiyan?

(a) Land, Labour, Liquidity and Laws
(b) Land, Labour and Laws
(c) Land, Labour, Liquidity and Real Estate
(d) None of these

Correct Answer: “a”

Q5) Which of the following statement is/are true for cyclones?

(a) Cyclones are centres of low pressure surrounded by closed isobars and having increasing pressure outwards.
(b) Cyclones range in shape from circulars, elliptical to ‘V’ shaped.
(c) Cyclones have an immense influence on the climate and weather.
(d) All the above are correct.

Correct Answer: “d”

Q6) Temperate cyclones are also termed as……

(a) Extra-Tropical Cyclones
(b) Wave Cyclones
(c) Depressions
(d) All the above

Correct Answer: “d”

Q7) In which of the following parts of tropical cyclone wind speed attains maximum value which is typically 15 to 30 Km from the centre of the storm?

(a) Eye
(b) Eyewall
(c) Warm core
(d) None of the above

Correct Answer: “b”

Want To Attempt A Free Mock Test? Click Here & Register Yourself

Q8) What causes tropical cyclone to rotate?

(a) Tension Force
(b) Gravitational Force
(c) Frictional Force
(d) Coriolis Force

Correct Answer: “d”

Q9) What is the name of the disinfectant chamber that was developed by a team of researchers in NIT Surathkal?

a) DisinfectCoV
b) NoMoreCov
c) DestroyCoV
d) Zero-CoV

Correct Answer: “d”

Q10) Princess Maria Teresa became the first royal to died due to COVID – 19. Which country was she from?

(a) Italy
(b) United Kingdom
(c) United States of America
(d) Spain

Correct Answer: “d”

Want To Attempt A Free Mock Test? Click Here & Register Yourself

Q11) Kerala has launched a vehicle called ‘Tiranga’ for which purpose?

(a) to start home delivery of essential items to residents.
(b) for rapid screening of COVID-19 symptoms.
(c) to highlights, all spots visited by COVID-19 patients before they were Diagnosed.
(d) to obtain curfew passes and report large gatherings of people.

Correct Answer: “b”

Q12) Which of the following has developed ‘WashKaro’ app to warn about COVID-19.

(a) IIM Bangalore
(b) IISC Bangalore
(c) IIT Delhi
(d) IIIT Delhi

Correct Answer: “d”

download

Want To Attempt A Free Mock Test? Click Here & Register Yourself

This was all from us in this blog, COVID 19 MCQ free ebook. Download the free ebook here. Keep visiting this page to get more E-books on Static GK, Banking awareness, and Current Affairs for free.

Also, Check:


Leave a comment