Home > Articles > IBPS RRB PO Mains GA Questions 2019 – Memory Based Questions

IBPS RRB PO Mains GA Questions 2019 – Memory Based Questions

IBPS RRB PO Mains GA Questions

IBPS RRB PO Mains 2019 Exam was recently conducted on the 13th of October. Oliveboard was the first to give you a detailed section-wise analysis of the exam. Now in this blog, we have tried to provide you with the IBPS RRB PO Mains GA Questions 2019. Read the memory-based IBPS RRB PO Mains GA Questions asked in the RRB PO mains exam and their correct answers here. 

IBPS RRB PO Mains Exam Analysis 2019

IBPS RRB PO Mains GA Questions 2019

Q1. Who is the Union Human Resource Development (HRD) Minister of India?
Answer: Shri Ramesh Pokhriyal ‘Nishank’

Q2. Where is the Headquarter of Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD)?
Answer: Paris, France

Q3. Vikramjit Sawhney is the President of which organization?
Answer: International Chamber of Commerce (ICC) (India)

Q4. Which country is not a member of the BRICS group?
Answer. Sri Lanka (Brazil, Russia, India, China and South Africa are the only members of the BRICS group)

Q5. How many members of Rajya Sabha retire after every second year?
Answer: One-third members of Rajya Sabha retire after every second year.

Q6. What will the 2020 G-20 Summit held?

Answer: Riyadh, Saudi Arabia

Q7. “Bold Kurukshetra 2019” joint military exercise took place at Babina Military Station in Jhansi district of Uttar Pradesh between India and which country?
Answer: Singapore

Q8. Apple Inc has jointly launched the “Apple Card” a virtual credit card for iPhones with which company?
Answer: Goldman Sachs Group Inc

Q9. Who is the current President of the World Bank?
Answer: David Malpass

Q10. Who is the current Chief Economist of the International Monetary Fund?
Answer: Gita Gopinath

Attempt IBPS RRB Assistant Mains Mock Test on Oliveboard

Q11. The Indian Navy’s first full-fledged Services Selection Board (SSB) was opened at which place?
Answer: Kolkata

Q12. Which country which will host the G20 summit in 2020?
Answer: Saudi Arabia

Q13. What is the colour of the number plate of Electric Vehicles in India?
Answer: Green

Q14. Jaspal Rana is related to which sport?
Answer: Shooting

Q15. The Book “Coming Round the Mountain: In the Year of Independence” is written by?
Answer: Ruskin Bond

Q16. How many Padma Bhushan Awards were conferred in the year 2019?
Answer: 14

Q17. Which Indian State celebrates the festival of Puthandu?
Answer: Tamil Nadu

Q18. Which Institute tops NIRF higher education rankings?

Answer: IIT-Madras

Q19. Name the Indian woman scientist selected as Fellows of the British Royal Society.
Answer: Gagandeep Kang

Q20. When will the BS-VI fuel norms will be implemented in India?
Answer: April 1, 2020

Attempt IBPS RRB Assistant Mains Mock Test on Oliveboard

Q21. According to the All India Tiger Estimation Report 2018, which state has 2nd highest number of tigers in India?
Answer: Karnataka

Q22. Article 19 of the Indian constitution is not related to?

Answer: To move freely all over the world

Q23. Who was the first Deputy Prime Minister of India?
Answer: Sardar Vallabhbhai Patel

Q24. What is the cap on individual cash donation to political parties as Election Bond cash money?
Answer: Rs 2000

Q25. Which is the first constituency in India where a Lok Sabha election has been cancelled because of cash for votes?

Answer: Vellore, Tamil Nadu

Q26. Which organisation celebrated its 100th anniversary of its establishment in 2019.
Answer: International Labour Organisation

Q27. A name or sign used on certain products which correspond to a specific geographical location or origin (e.g. a town, region, or country) 

Answer: Geographical Indication (GI)

Q28. The GST rate on all-electric vehicles has been reduced from 12% to …….?
Answer: 5%

Q29. With which sport is Rani Rampal associated with?
Answer: Hockey

Q30. Which is the first Indian company to cross 1 trillion in market capitalization?

Answer: Reliance Industries Limited (RIL)

Attempt IBPS RRB Assistant Mains Mock Test on Oliveboard

Q31. Name the Chinese app that was banned in April by Madras High Court in India?
Answer: Tik Tok

Q32. Amit Panghal is related to which sport?
Answer: Boxing

Q33. Who among the following appointed as first lady Vice-Chancellor of Jamia Millia Islamia (JMI)?

Answer: Najma Akhtar

Q34. In which state is India’s 1st Aqua Mega Food Park located?
Answer: Andhra Pradesh

Q35. Who is the chairperson of National Green Tribunal (NGT)?
Answer: Justice Adarsh Kumar Goel

Q36. Who has the authority to appoint Comptroller and Auditor General of India?
Answer: President of India

Q37. Which company becomes ‘first’ Indian shipyard to deliver 100 warships?

Answer: GRSE (Garden Reach Ship Builders and Engineers Ltd)

Q38. Where was the International Convention on World Homoeopathy Day held?

Answer: New Delhi

Q39. National Aluminium Company (NALCO), Hindustan Copper Ltd (HCL) and Mineral Exploration Corporation Ltd (MECL) have formally inked the joint venture (JV) agreement to form Khanij Bidesh India Ltd (KABIL) to scout for? Answer: Mineral Assets

Q40. Which of the following country is not a member of G7?

Answer: Russia

Attempt IBPS RRB Assistant Mains Mock Test on Oliveboard

This was all from us in this blog of “IBPS RRB PO Mains GA Questions 2019”. We hope that you like and appreciate our efforts in bringing to you these memory-based questions. 

Join the IBPS Clerk Cracker Course 2019 available on Oliveboard “EDGE”. The Course Starts 14th October 2019

Join the IBPS Clerk Cracker 2019 Course Here

Also, Check: