ESIC SSO Practice Questions 2022 Free PDF – Download Now

ESIC has released the recruitment notification for the 93 vacancies. The apply online link is active & candidates can apply for the ESIC SSO till 12 April 2022. ESIC SSO exam can held anytime in 2022 and candidates should prepare well for the ESIC SSO 2022 exam. In this blog, you will be able to download the ESIC SSO Practice Questions for prelims exam.

ESIC SSO Exam Pattern For Prelims

SectionNo. of QuestionsMaximum MarksDuration
English Language303020 Minutes
Quantitative Aptitude353520 Minutes
Reasoning Ability353520 Minutes
Total10010060 Minutes

Note:- There will be a negative marking of 0.25 marks for each wrong answer. Phase I is qualifying in nature and marks will not be reckoned for final merit.

ESIC SSO Practice Questions PDF

How To Download ESIC SSO Practice Questions PDF?

Step 1: Click on the above-given download link. You will be taken to Oliveboard’s FREE E-book Page.

UPSC EPFO EO Practice Questions

Step 2: Register/Login on to the Free E-Books Page of Oliveboard (It is 100% free, You just enter your valid email id and a password to be able to download the ESIC SSO Practice Qs.

Step 3: After Logging in, you will see the list of Free Ebooks.

Step 4: You will be able to download the ESIC SSO Practice Qs PDF.

Sneak Peek Into The Free E-Book

Q 1) Anuj is ranked 9th from the Top and 38th from the bottom in his class. What is the total strength of the class?

Options

  1. 45
  2. 46
  3. 47
  4. 48

Answer – Option 2 – 46. Total strength = (Anuj’s rank from Top (9) + Anuj’s rank from bottom (38)) – 1

Q 2) In a row, Vivek’s is at the 9th position from the front and Sunil is at the 7th position from the back. There are 6 students standing between Vivek and Sunil. So What is the total number of students in the row?

Options

  1. 20
  2. 21
  3. 22
  4. 23

Answer – Option 3 – 22. Total strength = P1 (Vivek’s position) + P2 (Sunil’s Position) + B (no. of students in between Vivek and Sunil).

Q 3) Sunaina stays on the 16th floor from the bottom of a 28-floor building. What is the position of her floor from the Top?

Options

  1. 13
  2. 14
  3. 15
  4. 16

Answer – Option 1 – 13. Position from Top = (Total + 1) – Position from bottom

Q 4) A total of 78 soldiers were standing in a row. Ram Singh was standing at the 25th position from the left. Shyam Singh was standing at 20th position from the right. How many soldiers were standing between Ram Singh and Shyam Singh?

Options

  1. 31
  2. 32
  3. 33
  4. 34

Answer – Option 3 – 33. No. of soldiers Standing in between = T (Total number of soldiers in the row) – [P1 (Ram Singh’s position from left) + P2 (Shyam Singh’s Position from right)]

Q 5) In the final list of 60 selected candidates, Aunja’s was rank was 35th from the Top and Binita’s rank was 39th from the bottom. So how many candidates were between Aunja and Binita on the list?

Options

  1. 11
  2. 12
  3. 13
  4. 14

Answer – Option 2 – 12. Formula = [R1 (Rank from Left/Top) + R2 (Rank from Right/Bottom)] – [Total + 2]

Q 6) Akshay is positioned 18th from the left and 43rd from the right. What is the total number of persons standing in the row?

Options

  1. 58
  2. 60
  3. 62
  4. 61

Answer – Option 2 – 60. Total strength = P1 (Akshay’s position from left) + P2 (Akshay’s position from right) – 1

Q 7) In a row, Suman is at the 15th position from the left and Raman is at the 19th position from the back. There are 21 students standing between Suman and Raman. So What is the total number of students in the row?

Options

  1. 55
  2. 50
  3. 60
  4. 52

Answer – Option 1 – 55. Total strength = P1 (Suman’s position) + P2 (Raman’s Position) + B (no. of students in between Suman and Raman).

Q 8) Ramandeep is standing at the 9th position from the left in a row of 36 students. What is Ramandeep’s position from the Right side?

Options

  1. 25
  2. 26
  3. 27
  4. 28

Answer – Option 4 – 28. Position from Right = (Total + 1) – Position from left

Oliveboard Bolt Series E-books 

This is all from us in this blog, ESIC SSO Practice Questions. Download the free PDF from the download link above. Students are recommended to keep checking Oliveboard Online Exam Prep App or the website for latest updates on question patterns, syllabus, mock tests and schedules of upcoming RRB NTPC & SSC exams.