500+ Most Important Current Affairs Questions for RRB NTPC CBT 2 – Download Now

RRB NTPC CBT 2 Current Affairs: RRB NTPC CBT 2 is going to be held from 12th to 17th June 2022 for levels 2,3 and 5. Keeping in mind the importance of current affairs in competitive exams like RRB NTPC, Oliveboard has come up with an RRB NTPC Special Current Affairs BOLT 2022 Edition that features 500+ important questions covering topics from January 2020 till May 2022.

10-Annv-Railway_pushimage

It will provide sufficient practice to all the aspirants of RRB NTPC CBT-2. BOLT is a quick and effective source of revision for the candidates as it contains information presented in a short and crisp format which can be easily understood and memorised for better outcomes in competitive exams.

Crack RRB NTPC CBT 2 With a FREE Mock Test Here

Benefits of RRB NTPC CBT 2 Current Affairs E-book

  • Helps in quick revision
  • Provides 28 months of current affairs at your fingertips ( January 2020 – May 2022)
  • Collection of 500+ IMPORTANT questions of Current Affairs.
  • Covers the latest news, developments, awards and honours, books and authors

Also Read: Important Reasoning Topics for RRB NTPC CBT-2

RRB NTPC CBT 2 Current Affairs – 500+ Important Questions PDF

Give your RRB NTPC CBT 2 Preparation the ultimate boost by downloading the e-book given below:

Download 500+ Important Questions RRB NTPC CBT 2 Current Affairs BOLT Here

RRB NTPC CBT 2 Current Affairs – Solved Questions

  1. The World Happiness Report is annually published by which of the following organisations?
    Answer: SDSN
  2. _ is the first country to have banned ‘reef toxic’ sun cream in the world.
    Answer: Palau
  3. How many scientists were awarded Swarna Jayanti Fellowships for 2018-19?
    Answer: 14
  4. PM Modi inaugurated the _ edition of Indian Science Congress in Bengaluru.
    Answer: 107th
  5. Which Indian city hosted the fifth Ice Hockey Association of India (IHAI) National Ice Hockey
    Championship -2020?
    Answer: Leh-Ladakh, Jammu & Kashmir
  6. 2020 World Book Fair in new Delhi is organised on which of the following themes?
    Answer: Gandhi: Writers’ WRITER
  7. Manav Thakkar is associated with which sport?
    Answer: Table-Tennis
  8. World Photography day is celebrated every year on _
    Answer: August 19
  9. Who won the award for Best Actor in the Golden Globe Awards 2020?
    Answer: Joaquin Phoenix
  10. ______________conferred the first “Antarrashtriya Yoga Diwas Media Samman” to 30 media houses in
    New Delhi.
    Answer: Minister of Information and Broadcasting
  11. Who clinched the 95th Hastings International Chess title held at Hastings in England?
    Answer: P Magesh Chandran
  12. Who among the following is the current Secretary General of Unites Nations?
    Answer: Antonio Guterras
  13. Which Indian city hosted the Pulses Conclave on February 2020?
    Answer: Lonavala, Maharashtra
  14. Which city hosted the World Future Energy Summit with the theme- “Rethinking Global Consumption,
    Production and Investment”?
    Answer: Abu Dhabi
  15. Who received the Polly Umrigar Award for his performance in international cricket in the 2018-19
    season?
    Answer: Jasprit Bumrah
  16. Who is the second Indian after CNR Rao to be elected as a bureau member of the International Union of Pure and Applied Chemistry (IUPAC)?
    Answer: Bipul Behari Saha
  17. Captain _ became first woman adjutant for Army Day observed on January 15,2020.
    Answer: Tania Sher Gill

Download 500+ Important Questions RRB NTPC CBT 2 Current Affairs BOLT Here

  1. Who has been named as the new Prime Minister of Russia?
    Answer: Mikhail Mishustin
  2. Vasdev Mohi recently conferred with 29th Saraswati Samman, is an author in which of the following
    languages?
    Answer: Sindhi
  3. Whom did Abhijeet Gupta beat to clinch title the Delhi Open Chess title 2020?
    Answer: Aleksej Aleksandrov
  4. 9th International Children’s Film Festival was hosted in which of the following cities?
    Answer: Kolkata
  5. Who among the following lead Indian delegation to World Economic Forum 2020?
    Answer: Piyush Goyal
  6. India bagged how many medals in recently concluded Rome Ranking Series?
    Answer: 7
  7. Who bagged the champions trophy in the 3rd Khelo India Youth Games that held in Guwahati?
    Answer: Maharashtra
  8. What is the theme of the 2020 National Science Day, that is celebrated on 28th of February?
    Answer: Women in science
  9. Sahitya Akademi Award ,2019 for translation has been awarded to___________.
    Answer: K.V. Jeyasri
  10. Which country hosted the International Stroke Conference-2020?
    Answer: USA
  11. The 16th Session of the Joint Ministerial Commission between India and Australia was convened in?
    Answer: New Delhi
  12. Who won the 34th Cannes Open Chess tournament held in France?
    Answer: D Gukesh
  13. ‘ASKDISHA’ chatbot was introduced in 2018 under which of the following organisation?
    Answer: IRCTC
  14. What is the theme observed by UNESCO on International Mother Language Day 2020?
    Answer: Languages without borders
  15. Which Asian country hosted the FIFA U-17 Women’s Football World Cup in the month of November
    2020?
    Answer: India
  16. Which city hosted the 2020 World SnowShoe Championship?
    Answer: Myoko, Japan
  17. Which is the first foreign language movie that won the Best film Oscar awards?
    Answer: Parasite
  18. The theme for Economic Survey 2019-20 is _.
    Answer: Wealth Creation

Crack RRB NTPC CBT 2 With a FREE Mock Test Here

  1. Which city hosted the Third Defence Attaches Conference?
    Answer: New Delhi
  2. What is the total budget outlay for the National Mission on Quantum Technologies & Applications (NMQTA)
    for a period of five years?
    Answer: 8000 Crore
  3. Who won the Australian Open Tennis ,2020 Women’s title?
    Answer: Sofia Kenin
  4. Michael Miebach has been named as the new CEO of ______.
    Answer: Mastercard
  5. What is the name given for the explosive detection device developed by DRDO & IISc Bangalore?
    Answer: RaIDer-X
  6. Who among the following has been named new CEO of Nokia?
    Answer: Pekka Lundmark
  7. When was the Stand-Up India scheme launched in India?
    Answer: 5 April 2016
  8. When was the Stand-Up India scheme launched in India?
    Answer: 5 April 2016
  9. Which Indian city is selected to host the 2023 International Olympic Committee’s session after the IOC
    Executive Board suggestions?
    Answer: Mumbai
  10. How many AYUSH Health & Wellness Centres are proposed to be established by 2023-24?
    Answer: 12,500
  11. Who won the ICC Women’s T20 World Cup for record fifth time?
    Answer: Australia
  12. How many women were conferred with the Nari Shakti Puraskar for the year 2019?
    Answer: 15
  13. Which Indian city was selected for the main national event for the International Day of Yoga that to be
    held on 21st of June, 2020?
    Answer: Leh, Ladakh
  14. Who won their maiden Ranji Trophy title in the year 2020 edition?
    Answer: Saurashtra
  15. Wings India 2020, the biennial civil aviation & aerospace event was launched in ______.
    Answer: Hyderabad
  16. Which country ranks 1st in the number of road accident deaths across the 199 countries reported in
    the World Road Statistics, 2018?
    Answer: India
  17. Which cloud-based software company appointed former SBI chairperson Arundhati Bhattacharya as
    India CEO?
    Answer: Salesforce

Download 500+ Important Questions RRB NTPC CBT 2 Current Affairs BOLT Here

  1. Who has been appointed as the Chief Executive Officer of HSBC bank?
    Answer: Noel Quinn
  2. How much is the 2020-21 budget allocation for the Pradhan Mantri Fast Track Project?
    Answer: Rs 47,841 Crores
  3. Which country will host the World Cities Summit 2020 from July 5 to 9?
    Answer: Singapore
  4. Which country became the first country to withdraw from 2020 Tokyo Olympic Games?
    Answer: Canada
  5. When was Gavi, the vaccine alliance created?
    Answer: 2000
  6. Where is Tansen Samaroh,a classical music festival, held annually?
    Answer: Madhya Pradesh
  7. Where was India’s first pollinator park opened recently?
    Answer: Uttarakhand
  8. Who won the Sir Garfield Sobers Award for Male Cricketer of the Decade ?
    Answer: Virat Kohli
  9. Arya Rajendran become the youngest Mayor ever in India from which of the following State /UT?
    Answer: Kerala
  10. BBC’s Sports Personality of the Year 2020 bagged by which of the following personality?
    Answer: Lewis Hamilton
  11. India’s first Gender Data Hub will set up in ______.
    Answer: Kerala
  12. Which state became the first in northeastern region to receive ADB’s project readiness financing (PRF)
    facility?
    Answer: Tripura
  13. Who was awarded with UNEP’s 2020 Earth Lifetime Achievement Award?
    Answer: Robert D. Bullard
  14. According to the 5th NFHS survey released in December 2020, which state reported the maximum
    increase in bank accounts owned and operated by women?
    Answer: Bihar
  15. RBI has decided to set up ABPC in Jaipur. What does it stand for?
    Answer: Automated Banknote Processing Centre
  16. Raj Kamal Jha wins Rabindranath Tagore Literary Prize 2020 for which of the following book?
    Answer: The City and The Sea
  17. The Reserve Bank of India announced that RTGS will be made available 24*7 from December 14,2020.
    What is ‘G’ in RTGS stand for?
    Answer: Gross
  18. Which of the following became the first Union Territory in India to become 100% organic?
    Answer: Lakshadweep

Crack RRB NTPC CBT 2 With a FREE Mock Test Here

To get the full e-book of 500+ important questions for RRB NTPC CBT 2, click the download link given below

Download 500+ Important Questions RRB NTPC CBT 2 Current Affairs BOLT Here

How to Download Number Series Questions for RRB NTPC CBT 2 PDF?

Step 1: Click on the download link. You will be redirected to Oliveboard’s FREE E-Books Page.

Step 2: Create a free Oliveboard account or login using your existing Oliveboard account details

Step 3: Download the book by clicking on the link presented on the page.

free mock tests online

Also Read: Important Mathematics Topics for RRB NTPC CBT 2

DOWNLOAD THE OLIVEBOARD APP FOR ON-THE-GO EXAM PREPARATION

Oliveboard Mobile App
  • Video Lessons, Textual Lessons & Notes
  • Topic Tests covering all topics with detailed solutions
  • Sectional Tests for QA, DI, EL, LR
  • All India Mock Tests for performance analysis and all India percentile
  • General Knowledge (GK) Tests

Free videos, free mock tests and free GK tests to evaluate course content before signing up!

Conclusion

That was all from us in this blog. We hope the information provided here proves helpful for the exam preparation. For more updates, stay connected to Oliveboard.