Railway Group D Important Question For Maths Part 2: Solve Here

Railway Recruitment Board (RRB) conducts recruitment for eligible candidates for various posts in Level 1 every year. With the increase in the number of candidates every year the competition is becoming tougher and tougher day by day. To make your preparation easy we have brought you a blog on Railway Group D Important Question For Maths Part 2 which is very important for every upcoming railway examination. Solve all the important questions and practice more RRB Group D Important Question clicking on the link given below. Without any ado let’s start with the blog, Railway Group D Important Question

 Attempt More Railway Group D Important Question

Railway Group D Important Question For Maths Part 2

Attempt Railway Group Important Question Part 1 Here

Q1) What value should come in place of question mark.

[17.98 ÷ 6.2] + [1.25 ÷ 0.5] – [0.96 ÷ 0.8] = ?

A. 4.2
B. 4.3
C. 4.4
D. 4.5

Correct Answer: “A”

Q2) The age of Sitamma 10 years ago was thrice the age of Radha. 10 years hence, Sitamma’s age will be twice that of Radha. What is the ratio of their present age?

A. 7:3
B. 3:1
C. 2:!
D. None of these

Correct Answer: “A”

Attempt More Railway Group D Important Question

Q3) What value should come in place of question mark.
67. 436 × 17 × 3 ÷ 32 = ?

A. 694.857
B. 694.876
C. 694.758
D. 694.775

Correct Answer: “B”

Q4) The average attendance of a college for the first three days of a week is 325 and the first four days is 320. How many were present on the fourth day?

A. 300
B. 315
C. 305
D. 350

Correct Answer: “D”

Attempt More Railway Group D Important Question

Q5) X and Y can do a piece of work in 12 days, Y and Z can do in 15 days, and Z and X can do in 20 days. In how many days, will Z alone can finish the work separately?

A. 30 days
B. 20 days
C. 60 days
D. none of these

Correct Answer: “C”

Q6) Two trains 121 meters and 99 meters in length respectively are running in opposite directions, one at the rate of 40 km and the other at the rate of 32 km an hour. In what time will they completely clear each other from the movement they meet?

A. 10 seconds
B. 9 seconds
C. 11 seconds
D. none of these

Correct Answer: “C”

Want to Crack Railway Group D Exam? Attempt Best Mock Tests Here

Q7) Find the simple interest on Rs 7,300 at 12% p.a for the period from 5th January 2007 to 18th April 2007.

A. Rs. 284.20
B. Rs. 247.20
C. Rs. 294.20
D. Rs. 264.20

Correct Answer: “B”

Q8) 1 kg milk powder and 1 kg rice together cost Rs 95. If the price of milk powder falls by 10% and the price of rice raises by 20% per kg each, the cost of 1 kg milk powder and 1 kg rice together comes to Rs 90. Then what is the original price of milk powder in rupees per kg?

A. Rs.80
B. Rs.70
C. Rs.60
D. Rs. 50

Correct Answer: “A”

Want to Crack Railway Group D Exam? Attempt Best Mock Tests Here

Q9) A cricketer has a certain average for 10 innings. In, the eleventh inning, he scored 108 runs, thereby increasing his average by 6 runs. His new average is

A. 48 runs
B. 52 runs
C. 55 runs
D. 60 runs

Correct Answer: “A”

Q10) When a piece of land is sold for Rs. 18, 700, the owner loses 15%. At what price must the piece of land be sold in order to gain 15%?

A. Rs. 25,300
B. Rs. 21,000
C. Rs. 25,300
D. Rs. 25,800

Correct Answer: “C”

Want to Crack Railway Group D Exam? Attempt Best Mock Tests Here

Q11) The smallest 5-digit number exactly divisible by 41 is:

A. 10004
B. 10045
C. 10025
D. 10021

Correct Answer: “A”

Q12) Excluding stoppages the speed, of a bus is 54 km/h and including stoppages, it is 45 km/h. For how many minutes does the bus stop per hour?

A. 12
B. 9
C. 10
D. 20

Correct Answer: “C”

Want to Crack Railway Group D Exam? Attempt Best Mock Tests Here

Q13) In what ratio must rice at Rs. 62 per kg be mixed with rice at Rs. 72 per kg so that the mixture must be worth Rs 64.50 per kg. 

A. 3:1
B. 3:2
C. 4:3
D. 5:3

Correct Answer: “A”

Q14) Find the odd one out :

41,43,47,53, 61, 71, 73,81

A. 81
B. 71
C. 51
D. 61

Correct Answer: “A”

Attempt More Railway Group D Important Question

Q15) The ratio of the ages of A & B four years ago was 4:5. Eight years from now, the ratio of ages A&B will be 11:13. What is the sum of the present age?

A. 80 years
B. 96 years
C. 72 years
D. 76 years

Correct Answer: “C”

Q16) The speed of train A is 25 kmph that speed of train B. A takes 4 hours less time to travel a distance of 300km than what time train B takes to travel 250 km. What is the speed of the train in kmph?

A. 60 km/hr
B. 50 km/hr
C. 65 km/hr
D.  55 km/hr

Correct Answer: “B”

Attempt More Railway Group D Important Question

Q17) If the cost price of 6 tables and 12 chairs is Rs. 12,000. After selling tables on 15% profit & chairs on 10% loss, the overall gain is Rs 300. Find the cost of one table?

A. Rs. 500
B. Rs. 1000
C. Rs. 1500
D. Rs. 800
Correct Answer: “B”

Q18) The value of √0.4 is:

 

A. 0.63
B. 0.02
C. 0.01
D. 0.2
Correct Answer: “A”
Q19) A, B, C started a business by investing Rs 4000, Rs 8000 and Rs 10,000. ‘A’ withdraws from the business after 6 months and ‘C’ withdraws after 9 months. At the end of the year the profit is Rs 1,40,000. What is the share of A, B, C in the profit respectively?
A. Rs 16,000, Rs 64,000, Rs 60,000 respectively
B. Rs 60,000, Rs 64,000, Rs 16,000 respectively
C. Rs 64,000, Rs 60,000, Rs 16,000 respectively
D. None of these
Correct Answer: “A”
Q20) What value should come in place of question mark
143.276 + 4031.0001 + 400.0010 + 321.1 + 009.0 – 0.09 = ?
A. 4904.2871
B. 4904.281
C. 4904.221
D. none of these
Correct Answer: “A”
This was from us in this blog, Railway Group D Important Question. The questions provided above are important for the Railway examination. Stay tuned with Oliveboard for more such blogs.

To help you with preparations for the upcoming exam, we are doing a Live Practice Session that will help you solve Important Questions that are probable to come in exams. Now You must be thinking what is Live Practice Session? Well, to brief you better, in Live Practice Session or LPS faculties will be live with the students and solve the questions is real-time but before that aspirants will get their time to solve the question, along with the discussion with your peers. Sounds Interesting? Well, Tune in On 23rd January 2020 at 3:30 PM for the LPS. Click on the link below to know more to join.

Link: Join Here to Participate

Also, Check:

Leave a comment