SSC CHSL Memory Based Questions [17-19 March] Downlaod PDF Here

SSC CHSL has been started from 17 March 2020 and will last till 27 March 2020. With the conclusion of the daily shifts, many students appearing for the upcoming shifts wonder how was the paper? what were the questions asked in the examination? and more. To help you with the answers, we have brought you a complete list of SSC CHSL Memory Based Questions covering all the General Awareness questions asked in the exam along with their detailed solutions.

Read along to know all the SSC CHSL Memory Based Questions asked in the previous shifts.

What all will be covered in this article?

  • SSC CHSL Memory Based Que (17 to 19 March 2020) Free PDF
  • SSC CHSL Memory Based questions Day 1- All Shifts (17 March 2020)
  • SSC CHSL Memory Based questions Day 2- All Shifts (18 March 2020)
  • SSC CHSL Memory Based questions Day 3- All Shifts (19 March 2020)
  • SSC CHSL Memory Based questions Day 4- All Shifts (To be updated soon)
  • SSC CHSL Memory Based questions Day 5- All Shifts (To be updated soon)
  • SSC CHSL Memory Based questions Day 6- All Shifts (To be updated soon)
  • SSC CHSL Memory Based questions Day 7- All Shifts (To be updated soon)
  • SSC CHSL Memory Based questions Day 8 – All Shifts (To be updated soon)

Register Now & Get The Types of Questions Asked

1. SSC CHSL Memory Based Que (17 to 19 March 2020) Free PDF

Download the SSC CHSL Memory Based Questions 2020 from the following link -: http://bit.ly/chsl_memory_based_que

download

To Download More Free Ebooks Click Here & Register Yourself

2. SSC CHSL Memory Based Questions Day 1 (17 March 2020)

2.1 Memory Based GA Questions Day 1 Shift 1

Q1) Who is the current chairman of BCCI?
Ans: Sourav Ganguly

Q2) Which of the following are water-soluble Vitamins?
Ans: Vitamin B & C

Q3) Which is the largest river island in the world?
Ans: Majuli Island

Q4) Flagella is a locomotive organ of which of the following?
Ans: Protozoa/ Bacteria

Practice More GA Memory Based Qs

Q5) Where is the tomb of Sher Shah Suri located?
Ans: Sasaram, Bihar

Q6) What is the number of base units in the international system of units?
Ans: Seven

Q7) What is the weight of Chandrayaan 2?
Ans: 2379 kg

Q8) Which of the following rulers belong to the Chola dynasty?
Ans: Rajendra Chola, Raja Raja Chola

Q9) How many seats are there in UP’s Lok Sabha are there?
Ans: 80 seats

Register Here For Memory Based Qs

Q10) Who was appointed as CEO of YES Bank?
Ans: Prashant Kumar

Q11) International Ozone Layer Day?
Ans: 16 September

Q12) Where is the Rail Coach Factory?
Ans: Kapurthala

Q13) Highest waterfall in India?
Ans: Kunchikal Falls.

Register Here For Memory Based Qs

Q14) Who is the youngest grandmaster of chess?
Ans: Sergey Karjakin

Q15) EEG is used to measure the functioning of?
Ans: Brain

Q16) Which state is mentioned in the 6th schedule of the Indian Constitution?
Ans: Assam, Meghalaya, Tripura, Mizoram.

Q17) UNICEF was established on_________.
Ans: 11 December 1946

Register Here For Memory Based Qs

Q18) Which waterfall is located on River Sharavati?
Ans: Jog Falls, Karnataka

Q19) Sachin Tendulkar hit his first century in which ODI?
Ans: 79th ODI, 1994

Q20) Laterite Soil is rich in________.
Ans: Iron and Aluminium.

Register Here For Memory Based Qs

Q21) Satyamev Jayate is taken from which of the following Upanishad?
Ans: Mundak Upanishad.

Q22) Who is the speaker of Jharkhand Vidhan Sabha?
Ans: Rabindra Nath Matho

Q23) Pulela Gopichand badminton academy is in ______.
Ans: Hyderabad

Q24) Shortcut key of Print Preview.
Ans: Ctrl + F2

2.2 Memory Based GA Questions Day 1 Shift 2

Q1) When is National Science day celebrated?
Ans: 28th February

Q2) Who defeated Harsh Vardhan
Ans: Pulekshin 2nd

Q3) Who was given the title Kesari Hind?
Ans: Mahatma Gandhi

Q4) What is the article that covers War Emergency ( External Aggression)?
Ans: Article 352

Register Here For Memory Based Qs

Q5) Which female won Australian Open 2019?
Ans: Naomi Osaka

Q6) Who won the most Grand Islam titles in Tennis?
Ans: Roger Federer

Q7) What is the time period of the 12th Five-year plan?
Ans: 2012-2017

Q8) Who was the founder of the Pala dynasty?
Ans: Gopala

Q9) Hirakud dam is situated on which river?
Ans: Mahanadi, Odisha

Q10) Karamyodha Granth book is based on which personality?
Ans: Narendra Modi

Q11) Sultan Azlan Shah Cup held in which country?
Ans: Malaysia

Practice More GA Memory Based Qs

Q12) When was Rashtrapati Bhawan constructed?
Ans: 1912

Q13) Who wrote the “Era of Darkness” Book?
Ans: Shashi Tharoor

Q14) When was the Indian Reforms Association founded?
Ans: 1870, Keshav Chandra Sen

Q15) Kumaon Himalayas is situated between which two rivers?
Ans: Satluj and Kali

Q16) Nobel Peace winner Abiy Ahmed Ali belongs to which country?
Ans: Ethiopia

Register Here For Memory Based Qs

Q17) In which year “Right to Property” was removed from fundamental rights?
Ans: 1978

Q18) How many districts are there in Ladakh Union Territory?
Ans: 2

Q19) Panchsheel agreement was signed between which countries?
Ans: India & Chin

Q20) What is the atomic number of Copper?
Ans: 29

Q21) What is the value of Earth’s Gravitational Constant?
Ans: 6.67 x 10−¹¹ m³/kg sec²

Q22) Ultraviolet rays are absorbed in______
Ans: Stratosphere

Q23) Who is the President of Ukraine
Ans: Volodymyr Zelensky

Register Here For Memory Based Qs

2.3 Memory Based GA Questions Day 1 Shift 3

Q1) In which year Indian Muslim League was founded?
Ans: 30 December 1906

Q2) Bankapur Wildlife sanctuary is situated in which state?
Ans: Karnataka

Q3) Who was the winner of Miss World 2019?
Ans: Tonny Ann Singh

Q4) Who is the winner of the Nobel Prize for literature 2019?
Ans: Peter Handke

Practice More GA Memory Based Qs

Q5) When did Ibrahim Lodhi became the Sultan of Delhi?
Ans: 1517

Q6) How many windows are there in the Hawa Mahal?
Ans: 953

Q7) Rohtang tunnel is renamed as _______.
Ans: Atal Tunnel

Q8) Fundamental duties have been taken from the constitution of which country?
Ans: USSR

Practice More GA Memory Based Qs

Q9) What is the upper age limit of the Chief Justice of India?
Ans: 65 years

Q10) Which country topped the Breastfeeding ranking in 2020?
Ans: Sri Lanka

3. SSC CHSL Memory Based Questions Day 2 (18 March 2020)

3.1 SSC CHSL Memory Based GA Questions Day 2 Shift 1 

Q1) Who is the chief of defence staff?
Ans: Bipin Rawat

Q2) Financial emergency is included in which of the following articles of India Constitution?
Ans: Article 360

Q3) Where was the third edition of Khelo India held?
Ans: Guwahati

Q4) Who invented Dynamite
Ans: Alfred Nobel

Register Here For Memory Based Qs

Q5) Who won the Dadasaheb Phalke Award Award 2019?
Ans: Amitabh Bachchan

Q6) Who won the Women’s World Chess Championship for 2019?
Ans: Koneru Humpy

Q7) Who has been appointed as the deputy governor of RBI?
Ans: Michael Patra

Q8) How many MBs are there in 1 gigabyte?
Ans: 1024 MB

Practice More GA Memory Based Qs

Q9) What was India’s Rank in Asian Athletic Championship in 2019?
Ans: 4th

Q10) Who has won the Sir Garfield Sobers trophy of the year 2019?
Ans: Ben Stokes, England

Q11) Kala-azar is caused by _________.
Ans: Protozoa

Q12) How many art forms are there in Kathakali?
Ans: 5 forms

Practice More GA Memory Based Qs

Q13) Hard Disk is which type of storage?
Ans: Secondary Storage

Q14) Who won the Durand Cup 2019?
Ans: Gokulam Kerala FC

Q15) Who was the chairman of the Drafting Committee of the Indian Constitution?
Ans: B.R Ambedkar

Q16) Which country is the largest producer of Uranium?
Ans: Kazakhstan

Q17) Who discovered Photoelectric Ray?
Ans: Heinrich Rudolf Hertz

3.2 SSC CHSL Memory Based GA Questions Day 2 Shift 2

Q1) Who is the ICC ODI cricketer of the year 2019?
Ans: Rohit Sharma

Q2) Ethiopian PM Abiy Ahmed Ali got the Nobel prize for his efforts for peace with which countries?
Ans: Eritrea

Q3) Which of the following rivers falls into the Bay of Bengal?
Ans: Mahanadi, Kaveri, Godavari, Krishna

Q4) Which state has the maximum number of Lok Sabha seats?
Ans: Uttar Pradesh

Practice More GA Memory Based Qs

Q5) In which year Telangana state was formed?
Ans: 2 June 2014

Q6) In which house the parliament impeachment of the president can be initiated?
Ans: Lokha Sabha & Rajya Sabha (Both Houses)

Q7) Which country knocked out India in the cricket world cup 2019?
Ans: New Zeland

Q8) Who is the Director-General of the National Security Guard (NSG)?
Ans: Anup Kumar Mishra

Practice More GA Memory Based Qs

Q9) Tenure of the Office of the Governor i.e 5 years is mentioned in which article.
Ans:  Article 156

Q10) What is the rank of India in the Henley Passport Index 2020?
Ans: 84

Q11) Who is the Times Magazine person of the year 2019?
Ans: Greta Thunberg

Q12) Who was the Prime Minister of Britain in July 1947?
Ans: Clement Atlee

Q13) Which of the following is the Oldest Mountain Range of India?
Ans: Aravalli Range

Practice More GA Memory Based Qs

3.3 SSC CHSL Memory Based GA Questions Day 2 Shift 3

Q1) Who is the head of the government in state?
Ans: Chief Minister

Q2) Smriti Mandhana is associated with which game?
Ans: Cricket

Q3) Who became the first education minister of India after Independence?
Ans: Maulana Abul Kalam Azad

Practice More GA Memory Based Qs

Q4) What is Makar Sankranti called in Gujarat?
Ans: Uttarayana

Q5) Who was the ICC Cricketer of the year, ICC ODI Cricketer of the year and ICC Test player of the year in 2018?
Ans: Virat Kohli

Q6) What is the SI unit of temperature?
Ans:  Kelvin

Q7) Which among the following regulates the monetary policy?
Ans: RBI

Q8) Who is known as the Father of Nation?
Ans: Mahatama Gandhi

Q9) When was the Partition of Bengal announced?
Ans: 1905

Register Here For Memory Based Qs

Q10) In which state of  India the sun rises first?
Ans: Arunachal Pradesh

Q11) Which among the following is called the brain of the computer?
Ans: CPU 

Q12) What drugs are used for pain relief?
Ans: Analgesics

Q13) India is declared open defecation free on which day?
Ans: 2 October 2019

Q14) Which of the following salt is obtained from the sea?
Ans: Sodium Chloride

Q15) Fireball in computer used for________.
Ans: Security

Register Here For Memory Based Qs

4. SSC CHSL Memory Based Questions Day 3 (19 March 2020)

4.1 Memory Based GA Questions Day 3 Shift 1

Q1) Who was the first Election Commissioner of India?
Ans: Sukumar Sen

Q2) In which year Allahabad treaty was signed?
Ans: 1765

Q3) What is the chemical formula of butane?
Ans: C4H10

Q4) How many types of seismic waves are there?
Ans: Two types: Body Wave and Surface Wave.

Register Here For Memory Based Qs

Q5) Where is the largest hockey stadium in the world?
Ans: Lahore

Q6) Which one of the following is the Vascular System in the plants?
Ans: Xylem

Q7) What is the radius of the moon?
Ans: 1737.1 km

Q8) When did the first winter Olympics held?
Ans: 1924, France

Q9) Who among the following is related to chess?
Ans: Ding Liren

Q10) Which of the following sports is played on the green court?
Ans: Tennis

Register Here For Memory Based Qs

Q11) Which of the following acids is present in tomatoes?
Ans: Oxalic Acid

4.2 Memory Based GA Questions Day 3 Shift 2

Q1) GST comes under which amendment bill?
Ans: 122

Q2) NABARD was established in which year?
Ans: 12 July 1982

Q3) Vivekananda rock memorial is situated in?
Ans: Kanyakumari

Q4) When was Rover Cup started?
Ans: 1891

Q5) Who won the Sahitya Akademi award 2019 for Hindi?
Ans: Nand Kishore Acharya

Register Here For Memory Based Qs

Q6) Dudhsagar fall is located in which of the following state?
Ans: Goa

Q7) Jitu Rai is associated with sport?
Ans: Shooting

Q8) Lavani dance is associated with which of the following states?
Ans: Maharashtra

Q9) Total number of Lok Sabha seats in Rajasthan?
Ans: 25

Q10) Who was the runner up of CWC 2019?
Ans: New Zeland

Q11) Konark Sun Temple is situated in which of the following state?
Ans: Odisha

Q12) Salsette Island is situated in which of the following state?
Ans: Maharashtra

Register Here For Memory Based Qs

Q13) What is the name of the Brahmaputra river in Tibet?
Ans:  Yarlung Tsangpo

Q14) How many people received Padma Vibhushan in 2019?
Ans: 4

5. SSC CHSL Tier 1 Exam Analysis

Day 1 (16 March 2020) – Check Here

This was from us in this blog SSC CHSL Memory Based Questions. We will keep updating the blog with the relevant details as soon as the exam is over. Stay tuned with Oliveboard for Memory Based Questions

Also Check:


Leave a comment