TISSNET Previous Year Questions – GA | Download Free PDF

TISSNET 2022 online registration ends on February 8, 2022. Interested candidates can apply for the TISS MA 2022-24 on the official website. Analysing previous year questions helps you understand the exam pattern and level of difficulty of the questions. To help you in your preparation, we have come up with a blog on TISSNET Previous Year Questions – GA.

free mock tests online

TISSNET Previous Year Questions – GA| Download link

Click on the link below to download TISSNET Previous Year Questions – GA Free PDF

How to Download Free E-book PDF?

  1. Click on the given download link. You will be taken to Oliveboard’s FREE Ebooks Page. Alternately, you can download the Oliveboard Android App to access these on your smartphone.
  2. Register/Login on to the Free E-Books Page of Oliveboard (It is 100% free, You just enter your valid email id and a password to be able to download the PDF).
  3. Once logged in you’ll see the message “Please click here to download the Free Ebook“. Click on the message to download that particular ebook.

TISSNET Previous Year Questions – GA | Sneak Peek

1. In which country did chess originate?

A. India
B. Iran
C. Spain
D. Italy

Answer: A

2. Manu Bhaker won gold in the 2018 Youth Olympic Games in __________ sports.

A. 10m rifle
B. 50m rifle
C. 25m air pistol
D. 10m pistol

Answer: D

3. Which of the following is an ‘inactivated vaccine’ or a vaccine developed using a deadvirus?

A. Covishield
B. Covaxin
C. Moderna
D. Sputnik-V

Answer: B

4. The Sero-survey, that is proposed to be conducted by ICMR for monitoring trends in the prevalence of the novel coronavirus, will involve the testing of which sample?

A. Urine
B. Nasal swab
C. Throat swab
D. Blood serum

Answer: D

5. In which place in Nagaland was a decisive battle of World War II fought?

A. Phek
B. Dimapur
C. Kohima
D. Wokha

Answer: C

6. Find the odd one out :

A. K.K.Shailaja
B. Jacinda Ardern
C. Sanna Mirella Marin
D. Tsai Ing-Wen

Answer: A

7. Which wrestler was awarded the Rajiv Gandhi Khel Ratna Award 2020?

A. Bajrang Punia
B. Rahul Aware
C. Yogeshwar Dutt
D. Vinesh Phogat

Answer: D

8. Which of the followng options is true in relation to an epidemic? An epidemic ____.

A. is a sudden increase in the occurrence of a disease with the change of season
B. continues to stay permanently in a region or population
C. always occurs worldwide
D. affects a large number of people within a community, population, or region at a particular time

Answer: D

9. Which of the following musical instruments is Anuradha Pal associated with?

A. Sitar
B. Guitar
C. Mandolin
D. Tabla

Answer: D

10. Which of the following is NOT a session of the Lok Sabha?

A. Monsoon Session
B. Winter Session
C. Budget Session
D. Summer Session

Answer: D

11. Black revolution in Indian context is related to ___________.

A. Petroleum production
B. Coal production
C. Fish production
D. Iron ore production

Answer: A

12. What kind of product was manufactured by the Union Carbide plant in Bhopal, which had one of the worst Industrial disasters in independent India?

A. Plastics
B. Paints
C. Leather
D. Pesticides

Answer: D

13. India’s decision to send Covid-19 vaccine to neighbouring countries is being done under the _________.

A. Atmanirbhar Bharat Inititaive
B. Vaccine Maitri Initiative
C. Bharat Vaccine Outreach Programme
D. Vaccine Diplomacy Policy

Answer: B

14. Which was the first book to set the stage for society to change in becoming more environmentally aware?

A. Population Bomb by Paul Ehrlich
B. The Omnivore’s Dilemma by Michael
Pollan
C. The Lorax by Dr. Seuss
D. Silent Spring by Rachel Carson

Answer: D

15. Greenhouse gases prevent release of heat in the __

A. exosphere
B. troposphere
C. stratosphere
D. thermosphere

Answer: A

16. Which Indian Lunar probe discovered water on the Moon?

A. Chandrayaan-1
B. Mangalyaan
C. Cartosat-3
D. Chandrayaan-2

Answer: A

17. The year 2021 marks the __________ death anniversary of Mahatma Gandhi.

A. 74th
B. 75th
C. 73rd
D. 72nd

Answer: C

18. The UDAY Scheme implemented by the Government of India since 2015 seeks to________________________.

A. distribute LED bulbs at a low price to reduce electricity consumption
B. provide life insurance of Rs. 2 lakh for people between 18 to 50 years age group
C. achieve financial turnaround of power distribution companies of the public sector
D. provide LPG connection to BPL families at subsidised rates

Answer: C

19. Which is the state with the highest percentage of the Scheduled Tribes population in India?

A. Jharkhand
B. Madhya Pradhesh
C. Odisha
D. Mizoram

Answer: B

20. The Nobel Peace Prize 2020 was awarded to __.

A. World Food Programme
B. Organisation for the Prohibition of
Chemical Weapons (OPCW)
C. International Campaign to Abolish Nuclear
Weapons (ICAN)
D. National Dialogue Quartet

Answer: A

Download the Free e-Book on TISSNET Previous Year Questions – GA for more details. For more support and guidance download the Oliveboard app!

Also Check: