Top 100 Chemistry Questions for Railway RRB NTPC 2020 Exam

After the Top 100 Physics Questions For RRB NTPC 2020 Exam, we are bringing you the Top 100 RRB NTPC Chemistry Questions. These questions would help you ace your general science section of the RRB NTPC 2020 Exam. So let us begin with the first 100 RRB NTPC Chemistry Questions ebook

Top 100 RRB NTPC Chemistry Questions – Part 1

 

download

To Download More Free Ebooks Click Here & Register Yourself

How To Download RRB NTPC Physics Question Ebook?

Download the ebook in easy three steps:

Step 1: Click on the above-given download link. You will be taken to Oliveboard’s FREE Ebooks Page

RRB NTPC General Awareness PDF

Step 2: Register/Login on the Oliveboard E-Books Page (It is 100% free, just enter your email id and password).

Step 3: After Logging in, you will get your “RRB NTPC Chemistry Questions Ebook”. Click on the download button and download the ebook.

Top 100 RRB NTPC Chemistry Questions

Sneek Peek Into RRB NTPC Chemistry Ebook

Q1) What is used in a nuclear reactor as a moderator. It is also known as Heavy Water?
Ans -: Deuterium Oxide (D2O)

Q2) Which Metal is in the liquid state at room temperature?
Ans -: Gallium

Q3) _________ elements are non-metal.
Ans -: Electro-negative

Q4) What is known as Artificial Silk.
Ans -: Reyon

Q5) Nitrous Oxide (N2O) is also known as –
Ans -: Laughing Gas

Q6) Which compound is used to prepare waterproof clothes?
Ans -: Calcium hydride

Q7) Which Nobel Gas is also known as ‘Stranger Gas’?
Ans -: Xenon

Q8) Which Acid is known as ‘Oil of Vitriol’?
Ans -: Sulphuric acid

Q9) For the making of a parachute, which polymeric substance used?
Ans -: Viscose

Q10) Acid rain is caused when the air is polluted by ____________ Gases.
Ans -: Nitrous Oxide & Sulphur dioxide

Want to solve more RRB NTPC PRACTICE QUESTIONS? Take a FREE MOCK TEST Now.

Q11) All noble gases are ________ & ________.
Ans -: Colourless and Odourless

Q12) ________ is used as a Water Purifier.
Ans -: Alum

Q13) Aluminum is extracted from which ore?
Ans -: Bauxite

Q14) The ________ Process is used to synthesized Ammonia (NH3)?
Ans -: Haber’s Process

Q15) Which compound/acid commonly known as Aspirin?
Ans -: Acetylsalicylic Acid

Want to solve more RRB NTPC PRACTICE QUESTIONS? Take a FREE MOCK TEST Now.

That is all from us in this Part 1 of the Top 100 RRB NTPC Chemistry Questions. Keep checking this space for the remaining 4 parts which will be released soon.

You may like reading this -:

Top 100 Physics Questions for RRB NTPC

 


Leave a comment