ESIC Recruitment Quant Practice Questions | Download Free PDF Now

ESIC Recruitment exam is scheduled to be held anytime in 2022. Candidates are already neck-deep into their preparations for obtaining their dream job in ESIC. To help you with your preparations, we are providing the ESIC Recruitment Quant Practice Questions on different topics like Ratio & Proportion, Mixture & Allegation, Missing No Series, SI & CI, etc. Toppers took a section test and scored 47/50. Can you beat them? So, read along to solve.

ESIC Recruitment Quant Practice Questions PDF

Download the free PDF on ESIC Recruitment Quant Practice Questions Here:

Sneek Peek Into The Free Ebook

Q1) What percent of a day in 6 hours?

A. 25%
B. 52%
C. 50%
D. 5%

Correct Answer: “A”

Q2) The population of of a town is 176000. If it increases at the rate of 5% per annum, what will be it’s population 2 years hence?

A. 194000
B. 194040
C. 190440
D. 194104

Correct Answer: “B”

Q3) The length and breadth of a rectangle are increased by 20% and 30%. The area of the resulting rectangle exceeds the area of the original rectangle?

A. 50%
B. 65%
C. 56%
D. 156%

Correct Answer: “C”

Q4) Sugar contain 5% water. What quantity of pure Sugar should be added to 10 litres of water to reduce this to 2%.
A. 5 lit
B. 6 lit
C. 10 lit
D. 15 lit

Correct Answer: “D”

Q5) The price of a fan is decreased by 20%. As a result of which the sale increased by 40%. What will be the effect on the total revenue of the shop?

A. 12%
B. 10%
C. 20%
D. 30%

Correct Answer: “A”

Q6) 45% of ? = 25% of 355
A. 195
B. 176
C. 127
D. 197.22

Correct Answer: “D”

Q7) Out of 500 students of a school 35% students plays football, 25% plays cricket and 20% neither play football nor cricket. How many students play football and cricket?

A. 200
B. 100
C. 50
D. 94

Correct Answer: “A”

Q8) Fresh fruits contains 70% of water and dry fruits contain 20% of water. How much dry fruit can be obtained from 100kg of fresh fruits?
A. 35
B. 37
C. 37.5
D. 40

Correct Answer: “C”

Q9) If Harish height is 30% less than that of Yogesh. How much percentage Yogesh height is more than that of Harish?
A. 42.58%
B. 42.8%
C. 42.83%
D. 42.85%

Correct Answer: “D”

Q10) If the price of wheat is reduced by 2%. How many kilograms of wheat a person can buy with the same money which was earlier sufficient to buy 49 kg of wheat?

A. 58 kg
B. 60 kg
C. 52 kg
D. 50 kg

Correct Answer: “D”

How to Download the ESIC Quant Practice Qs

  1. Click on the below-given download link. You will be taken to Oliveboard’s FREE Ebooks Page. Alternately, you can download the Oliveboard Android App to access these on your smartphone.
  2. Register/Login on to the Free E-Books Page of Oliveboard (It is 100% free, You just enter your valid email id and a password to be able to download the ESIC UDC/ MTS Quant Practice Qs).
  3. Once logged in you’ll see the message “Please click here to download the Free Ebook“. Click on the message to download that particular ebook.

4. Click on the Download button to get your copy of the FREE ebook.


DOWNLOAD THE OLIVEBOARD APP FOR ON-THE-GO EXAM PREPARATION

Oliveboard Mobile App
  • Video Lessons, Textual Lessons & Notes
  • Topic Tests covering all topics with detailed solutions
  • Sectional Tests for QA, DI, EL, LR
  • All India Mock Tests for performance analysis and all India percentile
  • General Knowledge (GK) Tests

Free videos, free mock tests and free GK tests to evaluate course content before signing up!


Ebooks

You can download 200+ ebooks important for different government exams here.

ebook

Oliveboard Bolt series E-books: 

Free Static GK E-book – More Study Materials :