300 General Science Questions PDF – for Railway Exams

General Science is a very important part of various Railway Exams like RRB NTPC, RRB Group D, RRB JE, etc. In this section, basic questions on various sections of the General Science syllabus like Physics, Chemistry, Biology are asked. To help our readers gain an edge in their Railway Exams preparations we have compiled 300 General Science Questions PDF.

Bank Exam Online course

In this E-book, you will get  -:

  • 100 Physics Questions and Answers
  • 100 Chemistry Questions and Answers
  • 100 Biology Questions and Answers

This General Science questions PDF covers almost all the important topics to be prepared for Railway Exams ranging from Chemical Compounds, Acids & Bases, Physics Laws, Human Body, Viruses, Diseases to Vitamins, etc.

Once you are through with this General Science questions PDF, you would be able to answer the majority of the Questions to be asked in the General Science section of upcoming RRB Group D and RRB NTPC Exams.

Download the Top 300 General Science questions PDF from the following link

download

To Download More Free Ebooks Click Here & Register Yourself

How To Download 300 General Science questions PDF Ebook?

Step 1: Click on the above-given download link. You will be taken to Oliveboard’s FREE Ebooks Page.

UPSC EPFO EO Practice Questions

Step 2: Register/Login on to the Free E-Books Page of Oliveboard (It is 100% free, You just enter your valid email id and a password to be able to download the GK Ebook – 300 General Science Questions).

Step 3: After Logging in, you will see the list of Free Ebooks.

Step 4: Click on the Preparation Tips section under All ebooks sections.

Step 5: Then scroll down your cursor and you would be able to download the “GK Ebook – 300 General Science Questions” Ebook.

1. 300 General Science questions PDF – Sneak Peek

1.1 Physics Questions

Q1) Blades of a windmill possess ________, hence they are turned by a fast wind.

Ans -: Potential Energy

 

Q2) A dark-skinned man experiences ______, as compared to a fair-skinned man.

Ans -: Less heat & Less cold
 

Q3) What device is used to break/complete an electronic circuit?

Ans -: Switch
 

Q4) What is the temperature at which both the Fahrenheit and the centigrade scales have the same value?

Ans -: -40°
 

Q5) Acceleration acts always in the direction of the ______.

Ans -: Net force

download
To Download More Free Ebooks Click Here & Register Yourself

1.2 Chemistry Questions

Q1) What is used in the nuclear reactor as a moderator. It is also known as Heavy Water?

Ans -: Deuterium Oxide (D2O)

 

Q2) Which Metal is in a liquid state at room temperature?

Ans -: Gallium

 

Q3) _________ elements are non-metal.

Ans -: Electro-negative
 

Q4) What is known as Artificial Silk.

Ans -: Rayon
 

Q5) Nitrous Oxide (N2O) is also known as –

Ans -: Laughing Gas

download
To Download More Free Ebooks Click Here & Register Yourself

1.3 Biology Questions

Q1. Alcoholic drink contains _______.

Ans -: Ethyl Alcohol

 

Q2. Glucose is stored in the form of ______ by Animals.

Ans -: Glycogen
 

Q3. Ascariasis is caused by ________.

Ans -: Round Worm
 

Q4. BCG vaccination (Bacillus Calmette Guerin) gives immunity from ________.

Ans -: Tuberculosis
 

Q5. Blood groups were discovered by –

Ans -: Karl Landsteiner

download
To Download More Free Ebooks Click Here & Register Yourself

2. Oliveboard Bolt series E-books

3. Free Static GK E-book – More Study Materials

We hope you like the questions and answers provided in the above Free Ebook PDF that would be helpful for your Railways Exam preparation. Keep visiting this page to get more E-books on Static GK, Banking awareness, and Current Affairs for free. All the best for your exams.


Leave a comment